fbpx
Сьогодні
14:39 27 Лис 2020

Президент вніс у Раду проект про відповідальність за брехню у е-деклараціях

фото: Офіс президента

Президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроект про відповідальність за брехню в електронних деклараціях. Проект зареєстрований під №4434.

Про це свідчать дані на сайті парламенту.

Останній етап проходження документу – переданий на розгляд керівництву.

Закон пропонує виключити статтю 3661 Кримінального кодексу. Кодекс хочуть доповнити новою статтею 3662 "Декларування недостовірної інформації".

У цій статті передбачається, що за таке правопорушення загрожує кримінальна відповідальність у вигляді штрафу від 2 500 до 5 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк від 150 до 240 годин, або позбавлення волі на строк до двох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Пропонується окремо визначити у статті 3663 ККУ кримінальну відповідальність за неподання суб'єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

У робочій групі Верховної Ради вирішили за брехню в деклараціях більш як на мільйон гривень залишити кримінальну відповідальність.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: