fbpx
Сьогодні
21:35 26 Лис 2020

В Україні створили перший онлайн-магазин проти домашнього насильства

Фото: vsenedlyadomu.com.ua

В Україні створили перший онлайн-магазин «Все не для дому» проти домашнього насильства.

Тут представлені товари, що символізують стереотипні сценарії домашнього насильства, пише wonderzine.com.ua.

Магазин запустили Amnesty International разом з бюро соціальних комунікацій «До речі». Проєкт направлений на популяризацію теми проблем домашнього насильства.

У чому суть магазину?

Через асоціативне сприйняття звичайних товарів для дому автори намагаються показати, з яких дрібниць може починатися проблема.

Експертка бюро соціальних комунікацій «До речі» та співавторка проєкту Яна Дзюбенко пояснює: дослідження свідчать, що багато людей в Україні й досі вважають, що чоловік має право вдарити дружину за зраду або що згода в шлюбі на секс не обов'язкова.

У магазині, зокрема, представлені постільна білизна, на якій не можна відмовляти чоловікові; халат, що змушує цілодобово сидіти вдома; або ж дзеркало «Кому ти ще така потрібна».

«Ці такі звичні нам речі побуту в багатьох сім'ях є символами фізичного, економічного, сексуального та психологічного насильства, яке, утім, досі замовчується та сприймається як норма чи «приватна справа». Але насильство – це завжди злочин, який не можна ігнорувати», – зазначає директорка Amnesty International Оксана Покальчук.

В Україні створили перший онлайн-магазин проти домашнього насильства

Фото: vsenedlyadomu.com.ua

Біля кожного «товару» є кнопка «Не хочу!». Якщо її натиснути — з'являється детальна інформація про той чи інший сценарії насильства. Творці пропонують різні алгоритми дії для тих, хто потрапив в ідентичну ситуацію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: