fbpx
Сьогодні
18:49 26 Лис 2020

У ТКГ заявили, що Україна змінила тактику щодо Мінських домовленостей

Українська позиція в Тристоронній контактній групі (ТКГ) стала жорсткішою, тоді як Росія як і раніше не вважає себе учасницею конфлікту.

Про це в ефірі каналу "Україна 24" сказав представник української делегації в ТКГ журналіст Сергій Гармаш.

"Зміни тактики російської делегації я не бачу. Мені здається, змінилася тактика української делегації. Вона стала більш жорсткою, більш принциповою. Росія як заперечувала причетність до конфлікту, як називала себе посередником у переговорах, так і називає в принципі", – сказав Гармаш.

Журналіст підкреслив, що, підтримуючи "мирний план" ОРДЛО, Росія не визнавала себе стороною конфлікту, як нещодавно про це заявляв радник української делегації в ТКГ Олексій Арестович.

"Те, що Арестович подав як те, що Росія бере на себе відповідальність – зараз ми вже розуміємо, що це була обмовка представника російської сторони, який сказав, що "є ж план ОРДЛО, вважайте його планом російської сторони". Ми вимагали підтвердження офіційно цих слів, Росія відмовилася це робити, мотивуючи це тим, що це буде втручання у внутрішні справи України – це після того, як вона фінансує конфлікт на Донбасі…", – сказав Гармаш.

Український перемовник зазначив, що російська сторона постійно звинувачує Україну в ігноруванні Мінських домовленостей.

"Важко говорити про просування, якщо одна зі сторін переговорів вдає, що вона не причетна ні до конфлікту, ні до самих переговорів. Ну а те, що вони звинувачують нас у виході з "Мінська", буквально на кожному (засіданні – ред.) ТКГ, якщо росіянам щось не подобається, вони відразу нас звинувачують у виході з "Мінська". І на останньому ТКГ, це вже було цікаво, ми звинуватили Росію в тому, що вона фактично виходить з "Мінська", якщо вона не хоче брати участь як член ТКГ", – сказав Гармаш.

Також, Гармаш заявив, що Росія у ТКГ намагається змусити Україну ухвалити план врегулювання, поданий ОРДЛО.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: