fbpx
Сьогодні
13:35 26 Лис 2020

"Це був видатний учений" - Зеленський попрощався у Дніпрі з гендиректором КБ "Південне" Олександрем Дегтяревим

фото: Офіс президента

Володимир Зеленський взяв участь у церемонії прощання з генеральним директором державного підприємства «Конструкторське бюро «Південне» Олександром Дегтяревим.

Церемонія відбулася в Палаці культури машинобудівників у місті Дніпрі, передає Офіс президента.

Президент поклав квіти до труни померлого та поспілкувався з рідними Олександра Дегтярева, висловивши їм співчуття.

Зеленський наголосив, що смерть Олександра Дегтярева – це велика втрата для ракетно-космічної галузі України та всього світу.

«Це був великий український конструктор, видатний учений. Він багато чого зробив. Був директором КБ «Південне» багато років поспіль, починав з інженера».

Президент ініціював присвоєння Олександру Дегтяреву звання Героя України посмертно.

«Я думаю, що ця людина достойна бути Героєм України, тому що це патріот, який прославляв Україну в усьому світі».

«Головне сьогодні – не забувати та підтримувати підприємство. Я обіцяю, що це обов'язково буде зроблено», – запевнив Зеленський.

Також президент наголосив на важливості розвитку космічної галузі України. Він зазначив, що останніми роками цій галузі приділялося надто мало уваги.

«Я думаю, що у нас є великі шанси, тому що розум нікуди не дівся, а знання передавали молодим учням. Тому обов'язково будемо розвивати напрямок, країна повинна будувати ракети, будувати та запускати свої супутники».

У церемонії також взяли участь керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, віце-прем'єр-міністр – міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський, міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко, голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко.

уруський і єрмак на прощанні з дегтяревим

Довідка: Олександр Дегтярев пішов з життя 24 листопада. Трудову діяльність він розпочав на Державному підприємстві «Конструкторське бюро «Південне» 1975 року. Займався реалізацією проектів модернізації та комерційного використання космічних ракетних комплексів сімейств «Зеніт», «Дніпро», низки космічних апаратів і супутникових систем.

Зробив суттєвий внесок у створення відомих ракетно-космічних комплексів у міжнародній кооперації – «Морський старт», «Наземний старт», «Дніпро». Активна участь Олександра Дегтярева в реалізації проектів підприємства та пошуку нових напрямків принесла відчутні результати та сприяла подальшому розвитку КБ «Південне» та ракетно-космічної галузі України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: