fbpx
Сьогодні
17:25 26 Лис 2020

Посол України розповів про причини ноти від білоруської влади

Послу України в Білорусі Ігорю Кизиму вручили ноту протесту через антибілоруські протести біля дипломатичних будівель Білорусі в Україні.

Цю подію посол прокоментував в ефірі каналу "Україна 24".

"Взагалі це нормальна подія. Коли в однієї сторони є занепокоєння щодо дій іншої сторони. І це стосується дипломатичного представництва – такі виклики природня нормальна практика. Але, на жаль, склалося так, що мене в МЗС викликають лише для того, щоб вручити ноту протесту. Сьогодні нота була викликана тими подіями, які відбуваються в Києві скоріше. Тут треба орієнтуватися більше на коментар МЗС", — сказав він.

За словами Кизима, на акції протесту мають реагувати правоохоронці.

"Але питання дійсно полягає в тому, що на думку білоруської сторони ті акції, які проходять біля посольства Білорусі в Києві, несуть небезпеку і загрозу діяльності та дипломатичній місії, і співробітникам дипмісії. Для мене це було трохи дивним, оскільки я знаю, що у нас дипломатичні місії охороняються досить серйозно. Що стосується безпеки, я бачив там посилений кордон. В кожному випадку завжди реагують правоохоронні органи. Це нормальна практика.

Проблема в тому, що ті білоруси, які були змушені переїхати в Україну від переслідувань і жорстокого придушення акцій протестів, очевидно, що вони накопичили негатив стосовно білоруської влади, і таким чином вони проявляють його в Україні", — сказав він.

Нагадаємо, що до Міністерства закордонних справ Білорусі 26 листопада викликали посла України Ігоря Кизима в зв'язку з акціями біля дипломатичних представництв Білорусі на підтримку протестувальників проти режиму Лукашенка і затриманих активістів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: