fbpx
Сьогодні
21:06 25 Лис 2020

Віцеспікерка Ради заявила, що на місцевих виборах "було багато ганебних явищ"

Фото: showbiz.clutch.ua

Віцеспікерка Верховної Ради Олена Кондратюк розповіла про тему участі жінок у місцевих виборах 25 жовтня, яку обговорювали на IV українському жіночому конгресі «Від можливостей до реальних змін».

Про це пише «Україна 24».

«Ми на нашому конгресі обговорюємо багато питань, які стосуються життєдіяльності людей, зокрема і наших жінок. Жінки становлять більше половини населення України. Ми б хотіли розуміти, що їхні інтереси рівно представлені в усіх галузях і економіки, і політичного життя. Ми підбиваємо підсумки виборів, які відбулися 25 жовтня, і ми стверджуємо, що виборча квота, яка була запропонована вперше, спрацювала в українських громадах», – заявила Кондратюк.

Вона наголосила, що вперше багато жінок – понад 36% – будуть представлені в громадах та впливатимуть на рішення й життєдіяльність у цих громадах.

«Наші міжнародні партнери говорять і про багато ганебних явищ, з якими стикнулися жінки під час виборів: стереотипність, сексизм, недостатність коштів на ведення агітації. І навіть є таке явище, що жінки, які пройшли до місцевих рад, стикаються з тим, що деякі партії хочуть фактично зняти їх з депутатів, щоб прийшли інші депутати зі списку», – зазначила нардепка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: