fbpx
Сьогодні
14:00 25 Лис 2020

Уряд готується до можливого введення карантину на зимові свята, - Шмигаль

English version here

фото: Урядовий портал

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що уряд готується до всіх можливих сценаріїв, зокрема і до можливого введення карантину на зимові свята.

Про це він сказав на засіданні уряду.

"Ми готуємося до всіх можливих сценаріїв, в тому числі і до можливого введення карантину на зимові свята", – заявив Шмигаль.

"Про введення більш жорстких заходів зараз мова не йде. Але ми розуміємо, що кінець грудня та початок січня — період новорічних свят. Це зустрічі, ярмарки, тісні контакти між людьми. І все це може дати значний поштовх до сплеску хвороби, якого медична система може не витримати.

Уряд не приховує та говорить відкрито, що ми розробляємо план реагування на випадок погіршення ситуації. Бо наші кроки мають бути зрозумілими та передбачуваними для людей та бізнесу", – сказав прем'єр.

"Наразі в Україні діють обмеження помаранчевої зони та карантин «вихідного дня». Остаточну ефективність та результат такої моделі ми зможемо оцінити на початку грудня, але вже зараз ми фіксуємо зменшення мобільності населення. За даними операторів мобільного зв'язку така мобільність знизилася до найнижчого рівня з часу повного карантину весною. Менша мобільність людей означає зменшення ймовірності зараження, а відповідно розривається ланцюг захворюваності.

Результатом всіх цих заходів має стати вихід на плато за кількістю захворілих на початок грудня. Певне покращення ситуації ми можемо бачити вже сьогодні і за кількістю зайнятих ліжкомісць і за кількістю захворілих", – додав глава уряду.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: