fbpx
Сьогодні
22:26 25 Лис 2020

"Нафтогаз" наступного року почне шукати газ на Чорноморському шельфі

"Нафтогаз" наступного року, почне сейсмічне дослідження чорноморського шельфу.

Про це повідомив Олександр Романюк, директор дивізіону "Нафтогаз Розвідка та Видобування" компанії "Нафтогаз Україна", в ефірі програми Energo live з Олександром Морщавкою на телеканалі "Еспресо".

"Попереду дуже великий обсяг роботи. Ми до цієї роботи готувалися. Ми плануємо підписати спеціальні дозволи, які нам нададуть можливість починати працювати на шельфі та починати розвідку у найкоротші терміни. Але це займе десь декілька місяців", — сказав Романюк.

За його словами компанія буде займатися розвідкою шельфу, який граничить з Румунією, Болгарією та Туреччиною.

"Розвідка — це найбільш ризиковий етап. Наша стратегія руху — це зробити сейсмічне дослідження, яке ми плануємо розпочати вже наступного року. Розвідка і сейсміка на всю територію буде коштувати до $100 млн", — зазначив представник "Нафтогазу".

За результатами сейсмічних досліджень, коли буде зрозуміло, де саме знаходяться блоки із більшою щільністю газу, Нафтогаз буде готуватися до буріння перших пошукових свердловин.

"Після того, як ми виявимо, де на всій цій території більші запаси газу, ми знімемо дуже велику частину ризику, тому інтерес іноземних партнерів до Чорноморського шельфу буде незрівняно більший, ніж зараз", — переконаний Романюк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: