fbpx
Сьогодні
22:11 25 Лис 2020

Арестович заявив, що РФ намагається відсторонитися від визнання "нормандського формату"

спікер української делегації в ТКГ Олексій Арестович

Радник делегації України у ТКГ Олексій Арестович заявив, що РФ намагається відсторонитися від визнанняпол "нормандського" формату і роботи Тристоронньої контактної групи.

Про це Арестович написав у Facebook.

"Моя особиста думка – РФ намагається дезавуювати та Нормандський формат, і роботу ТКГ і взяла курс на конфронтацію, аж до прямої брехні, щодо того, що вони нібито не сторона конфлікту і нібито це Україна "…запросила їх побути посередником". Ми їм цього зробити не даємо, наголошуючи, що рішення на найвищому рівні в Нормандському форматі – основа врегулювання, беріть на себе політичну відповідальність за їх виконання, ви учасник ТКГ і держава-підписант всіх цих угод, починаючи з літа 2014 року, і взагалі-то у нас з вами – збройний конфлікт через вашу збройну агресію", – написав Арестович.

Радник делегації України у ТКГ припустив спробу росіян представити ситуацію так, ніби Україна прагне відмовитися від виконання Мінських угод.

"Найближчим часом, як мені здається, слід очікувати спроб Кремля розіграти карту "Україна виходить з Мінських угод", хоча насправді ми прямо вимагаємо від РФ взяти на себе відповідальність за їх виконання", – додав Арестович.

Радник української делегації зазначив, що у "нормандському" форматі Франція та Німеччина підтримують Україну.

"Якщо В. Путін ще не вирішив, як будувати міст, уздовж або поперек, то рік з моменту фактичного підписання ним Паризьких домовленостей, стрімко закінчується. І хтось виявиться винуватим за їх неповне виконання. Хто? Франція і Німеччина за нас, вискочити з-під санкцій Кремлю не вдасться, як би нові не наклали. Путін знову втратить обличчя, РФ – в черговий раз, міжнародний авторитет. Відмінно працює знаменита російська вертикаль влади – не можуть виконати рішення власного президента", – написав Арестович.

– Сегодняшнее заседание ТКГ – мои личные, неофициальные наблюдения.«Драка была страшной».)Л.Кравчук начал заседание…

Posted by Олексій Арестович on Wednesday, November 25, 2020

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: