fbpx
Сьогодні
12:48 24 Лис 2020

Євроконтроль ухвалив приєднання України до Спільної системи маршрутних зборів: що це значить

English version here

Фото Укрінформ-UATV

Євроконтроль остаточно ухвалив приєднання України до Спільної системи маршрутних зборів і встановив їх розмір за аеронавігаційне обслуговування на 2021 рік.

Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Для України встановили розмір маршрутних зборів за аеронавігаційне обслуговування на 2021 рік – у повітряному просторі над територією країни та окремо – в частині міжнародного повітряного простору над відкритим морем (Green Zone), де відповідальність за обслуговування повітряного руху делегована Україні міжнародним співтовариством.

"Що це дасть?

  1.  щорічний перерахунок ставок плати за аеронавігаційне обслуговування для Украероруху та встановлення актуальних ставок 1 січня кожного року з метою повного покриття витрат на забезпечення послуг;
  2. нові потенційні можливості залучати додатковий транзитний трафік над Чорним морем", – написав міністр.

"Завершення важливого етапу євроінтеграційних процесів у галузі аеронавігації дає Україні вагому перевагу: дозволить впровадити європейську систему формування та справляння плати за аеронавігаційні послуги", – прокоментував рішення Євроконтролю керівник Украероруху Андрій Ярмак.

Повна технічна інтеграція України до Спільної системи маршрутних зборів Євроконтролю передбачає також підвищення ефективності консультацій з авіакомпаніями щодо національної бази витрат та інвестиційних проектів. Крім того, обробка виставлених Євроконтролем рахунків за аеронавігацію від імені України забезпечить майже 100% їх оплату авіакомпаніями. Разом із тим, перевагою техінтеграції для авіакомпаній стане виставлення та справляння плати за аеронавігаційне обслуговування за стандартними та зручними для користувачів процедурами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: