fbpx
Сьогодні
16:51 24 Лис 2020

Українка увійшла до ТОП-100 найвпливовіших жінок 2020 року

English version here

Анастасія Волкова увійшла до рейтингу ТОП-100 надихаючих і впливових жінок світу.

Щорічний список оприлюднило BBC.

Традиційно до нього увійшли жінки, які є рушійною силою змін і роблять свій активний внесок у розвиток суспільства: актриси, музикантки, політики, вчені, активістки та ін.

"Підприємець і інноватор в галузі сільського господарства, яка використовує науку і технології для розв'язання проблем продовольчої безпеки. У 2016 році вона заснувала FluroSat, компанію, яка використовує дані дронів і супутників, а також алгоритми та інші інструменти, щоб допомогти фермерам оптимізувати рослинництво", – пояснюють присутність Волкової у рейтингу.

Будьте тією зміною, яку ви хочете побачити в світі. Я сподіваюся, що ми всі зможемо знайти власні способи скористатися цією ситуацією і досягти позитивних змін, — сказала Волкова в коментарі.

Анастасія Волкова

Хто така Анастасія Волкова?

Дівчина спершу здобула ступінь бакалавра в Національному авіаційному університеті (2012), а магістратуру закінчила у Варшавському технологічному університеті (2014). Потім Анастасія переїхала до Австралії, де у Сіднейському університеті захистила докторську дисертацію (2018).

У 2016 році Волкова заснувала стартап Flurosat, який допомагає фермерам оптимізувати врожайність. Компанія аналізує супутникові знімки полів, фотографії з дронів, застосовує технології штучного інтелекту та на основі цієї інформації радить, що робити з врожаєм.

Анастасія Волкова

Зокрема, Flurosat попереджає аграріїв про потенційні проблеми з врожаєм — наприклад, що рослинам не вистачає поживних речовин чи що місце не сприятливе для посіву. Також фермерам рекомендують, як поливати рослини та чи використовувати добрива.

Головний офіс компанії розташовується в Сіднеї, також офіси є у Києві, Сан-Франциско та Курітібі (Бразилія).

Рейтинг BBC не єдиний, куди потрапила Волкова. У березні 2020 року журнал Массачусетського технологічного інституту включив українку до списку «35 інноваторів до 35 років».

Хто ще у списку BBC?

У рейтингу також опинилася білоруська опозиціонерка Світлана Тіхановська, британська науковиця Сара Гілберт, яка працює над «оксфордською» вакциною проти COVID-19. Крім того, у списку опинилися «Невідомі героїні» — так видання хоче згадати тих жінок, які у 2020 році пожертвували собою, щоб допомогти іншим.

У цьогорічному ТОП-100 залишили одне пусте місце, котре автори закріпили за всіма жінкам по всьому світу, які присвятили себе допомозі іншим людям в цьому році.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: