fbpx
Сьогодні
21:12 24 Лис 2020

У Британії на Різдво послаблять карантин

У Сполученому Королівстві погодилися послабити коронавірусні обмеження на період Різдва.

Про це повідомляє УП.

Було оголошено, що домогосподарства по всій Британії зможуть сформувати "різдвяну бульбашку" з двома іншими домогосподарствами протягом п'ятиденного вікна у святковий період.

У період з 23 по 27 грудня люди зможуть зустрітися з цими двома іншими сім'ями у своїй бульбашці – але тільки в приватному будинку, місці поклоніння або відкритих громадських місцях.

Обмеження на поїздки по всій Британії також будуть зняті протягом п'ятиденного періоду, що дозволить людям подорожувати між країнами або між регіонами з різними рівнями коронавірусної небезпеки.

Мешканцям Північної Ірландії буде дозволено подорожувати ще один день по обидві сторони п'ятиденного вікна, щоб дозволити собі перельоти.

Міністр Кабінету міністрів Майкл Гоув, який головував на нараді з приводу послаблення обмежень, сказав: "Ми всі знаємо, що Різдво цього року буде не таким, як у минулі роки".

"Але всі уряди погодилися, що ми повинні збалансувати необхідність захисту громадського здоров'я з тим, щоб також дозволити людям бути зі своїми близькими" – заявив він.

Згідно з різдвяними правилами, як тільки утворюється бульбашка з трьох домашніх господарств, її не можна буде змінити чи розширити в будь-який момент.

За межами приватних будинків, місць відправлення культу та відкритих громадських просторів люди повинні продовжувати дотримуватися всіх інших місцевих обмежень у своєму районі.

Це означає, що різдвяні бульбашки навряд чи зможуть зустрітися в пабах, барах або ресторанах.

Між тим нагадаємо, що в Україні міністр культури виступив за двотижневий локдаун на новорічні свята.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: