fbpx
Сьогодні
09:53 24 Лис 2020

"Світло в кінці тунелю", - глава ВООЗ сподівається, що вакцини допоможуть зупинити пандемію

Глава Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Адханом Гебреєсус вважає реальним перемогти пандемію COVID-19 після представлення нещодавніх доповідей про ефективність застосування нових експериментальних вакцин.

Про це на пресконференції в Женеві заявив глава ВООЗ Тедрос Адханом Гебреєсус.

«У зв'язку з останніми позитивними даними про випробування вакцин, світло в кінці цього довгого темного тунелю стає дедалі яскравішим. Нині є реальна надія, що вакцини – разом з вжитими заходами у галузі охорони здоров'я – допоможуть покласти край пандемії COVID-19», – наголосив очільник ВООЗ.

Також він закликав заможні країни виділяти більше грошей на допомогу біднішим країнам.

«Це не акт благодійності. А найшвидший і найраціональніший спосіб покласти край пандемії COVID-19 і стимулювати розвиток світової економіки», – пояснив Гебреєсус.

За словами керівника ВООЗ, розроблена для цих цілей програма потребує для реалізації лише в цьому році 4,3 мільярда доларів США. Ці кошти передбачається виділити на закупівлю і доставку великої кількості вакцин, тестів і медикаментів.

Як відомо, за останні кілька тижнів низка компаній-розробників заявила про успішні випробування створених ними експериментальних вакцин від COVID-19.

Нагадаємо, 18 листопада стало відомо, що фонд глобального доступу до вакцин COVID-19 (COVAX) підтвердив інформацію про виділення Україні вакцини від коронавірусу на безоплатній основі для 20% населення.

Наразі американська компанія Pfizer завершила випробування COVID-вакцини: вона ефективна на 95%.

Нагадаємо, 9 листопада компанії Pfizer і BioNTech оголосили, що їхній кандидат на вакцину проти COVID-19 показав 90-відсоткову ефективність у захисті від коронавірусу осіб, які не були раніше ним інфіковані. Встановлено, що захист досягається через 28 днів після початку вакцинації, що складається із схеми прийому двох доз.

Також в американській компанії Moderna заявили, що їх вакцина від коронавірусу ефективна на 95%. Це підтвердили клінічні випробування вакцини за участю 30 тис. добровольців.

Повідомлялося, що середня ефективність вакцини від коронавірусу, розробленої вченими Оксфордського університету спільно з компанією AstraZeneca, за підсумками випробувань у Великій Британії та Бразилії склала 70%. При цьому один із режимів дозування цією вакциною може бути ефективний приблизно на 90%.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: