fbpx
Сьогодні
19:10 24 Лис 2020

Шкарлет підтримав створення всеукраїнської студентської спілки

Фото: МОН

Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет підтримав ідею створення нової всеукраїнської студентської спілки.

Про це він зазначив під час пресконференції присвяченій роботі органів студентського самоврядування в закладах вищої освіти України, пише пресслужба МОН.

"Підтримую створення нової всеукраїнської студентської спілки. Моя позиція – налагодити взаємодію з метою консолідації зусиль студентів у реформуванні освітньої системи України та реалізації проєктів, спрямованих на розвиток молоді", – зазначив Сергій Шкарлет.

Очільник МОН запропонував опрацювати та підписати меморандум між Міністерством та всеукраїнською студентською організацією. За його словами, нова платформа створить передумови для міжрегіонального та міжнародного співробітництва здобувачів вищої освіти, які прагнуть обмінюватися досвідом, впроваджувати системні зміни для розбудови потужного молодіжного ком'юніті в Україні.

Сергій Шкарлет висловив впевненість, що нова студентська організація об'єднає заклади вищої освіти незалежно від місця розташування.

"Україна – це не тільки Київ, Львів, Одеса, Дніпро. Не менш потужні заклади вищої освіти з активними студентськими радами, які намагаються відстоювати свої інтереси як найбільш прогресивної частини суспільства, розташовані в Переяслав-Хмельницькому, Острозі, Сумах, Чернігові та інших містах України. В єдності сила. І студенти є рушійною силою сьогодні, оскільки закладають фундаменти та підвалини демократії й подальшого розвитку країни", – наголосив Сергій Шкарлет.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: