fbpx
Сьогодні
16:27 24 Лис 2020

Київська ОДА та Славутич підписали Меморандум про розвиток безбар’єрної архітектури в Україні

У межах ініціативи першої леді Олени Зеленської «Без бар'єрів», спрямованої на створення рівних можливостей для всіх українців підписано Меморандум про розвиток безбар'єрної архітектури.

Про це повідомляє Офіс президента.

Мета документа – залучення населених пунктів і територіальних громад України до процесу розвитку доступного для маломобільних груп населення середовища та напрацювання найкращих практик у створенні універсального публічного простору. Першими документ підписали Міністерство розвитку громад та територій України, Київська обласна державна адміністрація та Славутицька міська рада.

Проект відкритий для інших міст і ОТГ, які бажають долучитися до ініціативи.

«Звичайні для багатьох із нас речі – працювати в офісі, відвідати музей чи театр – для людей з обмеженою мобільністю майже недоступні саме через архітектурні бар'єри. Об'єднати зусилля всіх зацікавлених сторін задля створення безбар'єрного архітектурного середовища і, як наслідок, можливостей для всіх українців вести повноцінне суспільне життя – основна мета укладеного сьогодні Меморандуму», – прокоментувала Олена Зеленська.

Сьогодні ми зробили важливий крок у напрямку розбудови інклюзивного простору в Україні – підписали Меморандум про…

Posted by Олена Зеленська on Tuesday, November 24, 2020

Згідно з меморандумом, місто Славутич, яке вже має багато напрацювань та результатів у створенні універсального публічного середовища, стає своєрідною лабораторією з розробки та впровадження на практиці безбар'єрних архітектурних рішень. Міська адміністрація ставить перед собою амбітну мету – за чотири роки зробити Славутич першим в Україні повністю безбар'єрним містом та практичним доказом впровадження реальних безбар'єрних рішень в архітектурі.

«Місто Славутич активно займається впровадженням безбар'єрного середовища для своїх жителів: ми адаптуємо тротуари та пішохідні переходи для маломобільних громадян, розвиваємо мережу велодоріжок, впроваджуємо практики доступності в освітніх, спортивних і культурних закладах міста та розробили програму перетворення Славутича на повністю безбар'єрне місто до 2024 року. Ми залюбки приєдналися до ініціативи першої леді, готові ділитись своїм досвідом та стати точкою опори з розробки та впровадження безбар'єрних архітектурних рішень», – зазначив голова міста Славутича Юрій Фомічев.

Зі свого боку та в межах повноважень Міністерство розвитку громад та територій України сприятиме місту Славутичу в розробці та реалізації безбар'єрних ініціатив у сфері будівництва, зокрема щодо пілотних проектів. У подальшому міністерство планує використовувати напрацювання та реалізовані у Славутичі успішні кейси для популяризації ідеї розвитку безбар'єрної архітектури по всій Україні.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: