fbpx
Сьогодні
21:24 24 Лис 2020

Філіппінець створив матеріал із відходів, який світло перетворює в електрику

Філіппінець розробив новий флуоресцентний матеріал, виготовлений з відходів фруктів і овочів, який збирає світло і перетворює його в електрику.

Про це пише EcoTown.

AuREUS був винайдений 27-річним інженером Карві Ереном Мейгом з Університету Мапуа в Манілі.

Розробка отримала першу в історії премію "Сталий розвиток" у рамках премії Джеймса Дайсона-2020.

Новий матеріал, виготовлений з перероблених відходів рослинництва, можна буде прикріпити до стін будівель для збору невидимих ультрафіолетових (УФ) променів.

"Я хочу створити кращу форму відновлюваної енергії, яка використовує світові природні ресурси, – сказав Мег. – Премія Джеймса Дайсона – це одночасно і початок, і кінець: вона поклала кінець багаторічним сумнівам в тому, що моя ідея знайде світову значущість".

Філіппінець створив матеріал із відходів, який світло перетворює в електрику

Напівпрозорий матеріал піддається формуванню і довговічний, а також бореться з проблемою фруктових і овочевих відходів, які складають майже половину харчових відходів домашніх господарств, згідно з дослідженням 2018 року.

Органічні люмінесцентні сполуки з фруктів і овочів перетворюють УФ-випромінювання в видиме світло, яке передається сонячним панелям.

"Звичайні сонячні панелі не можуть поглинати ультрафіолетове світло – ось для чого мій винахід, – пояснює він. – Оскільки AuREUS використовує ультрафіолетові промені, погода може бути або сонячною, або хмарною, і матеріал все одно буде генерувати електрику".

AuREUS може перетворити будівлі у перенаселених містах у "вертикальні сонячні ферми", компенсуючи брак горизонтального простору.

Довідка

Премія Джеймса Дайсона – це щорічна міжнародна премія у галузі дизайну, відкрита для студентів університетського рівня або недавніх випускників, заснована британським винахідником і мільярдером, який є найбагатшою людиною у Великобританії.

Рубрика:
Технології

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: