fbpx
Сьогодні
22:26 24 Лис 2020

Баканов: за два роки СБУ викрила 120 ОЗУ, частина з них мали зв'язки з російськими спецслужбами

Фото Reuters

Голова Служби безпеки України Іван Баканов стверджує, що спецслужби іноземних держав, насамперед Російської Федерації, продовжують розвідувально-підривну діяльність проти України. У тому числі через організовані злочинні угрупування.

Про це він розповів у інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

"Вони (іноземні спецслужби, – ред.) намагаються підсилювати сепаратистські настрої, використовують організовані злочинні угруповання і корумпованих посадових осіб, прагнуть зміцнити інфраструктуру впливу", – каже пан Баканов.

За його словами, за два роки СБУ змогла викрити 120 ОЗУ, які мали вплив на місцеву владу шляхом розгалужених корупційних зв'язків, своїх представників у владі, легалізації бізнесу і відмиванню коштів.

"Маємо докази, що деякі з цих ОЗУ на Сході використовували російські спецслужби… Ці ОЗУ, наприклад, забезпечували проникнення російських фінансово-промислових груп у стратегічні галузі нашої економіки. І тому Стратегія національної безпеки вказує на те, що за спецслужбою необхідно зберегти повноваження, зазначені у згаданих вище рекомендаціях", – підсумовує Іван Баканов.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: