fbpx
Сьогодні
22:52 24 Лис 2020

Арестович: Росія визнала себе стороною конфлікту, коли погодилася на план представників ОРДЛО

спікер української делегації в ТКГ Олексій Арестович

Підтримка РФ "плану дій" запропонованого представниками ОРДЛО у Тристоронній контактній групі на сьогоднішньому засіданні означає визнання себе стороною конфлікту.

Таку думку висловив радник української делегації в ТКГ Олексій Арестович в ефірі телеканалу "Україна 24".

"Для мене це означає, що Росія фактично себе визнала стороною конфлікту. Не посередником, як вони стверджували шість років, а стороною конфлікту. Це все змінює. Тоді ми починаємо говорити з Росією, а вона перестає удавати, що вона тільки посередник", – заявив Арестович.

На його переконання, переговори мають пожвавитися, тому що 9 грудня минає рік від дня ухвалення паризьких домовленостей, "і постає питання, хто буде винен у їх невиконанні".

"Я думаю, що оскільки у нас є потужна підтримка Німеччини, Франції та, неофіційно, але фактично, нової адміністрації США, то винним може виявитися безпосередньо Володимир Путін. Він і був винен, але буде фіксація офіційна", — заявив радник української делегації.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що на засіданні ТГК російська сторона виявила готовність підтримати план дій, запропонований представниками ОРДЛОУ щодо Донбасу.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: