fbpx
Сьогодні
21:48 23 Лис 2020

У "Слузі народу" заявили про причетність Росії до скандалу з КСУ

Політична криза в Україні, викликана рішенням Конституційного суду (КСУ) скасувати антикорупційну реформу, могла бути спровокована на замовлення Росії.

Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" заявив нардеп з фракції "Слуга народу" Мар'ян Заблоцький.

"Зараз у нас проблема – переконати МВФ, щоб вони вислали сюди місію і видали кошти. Тому що ви бачите, що дефіцит бюджету великий. Крім того, в бюджету є певна сезонність. Найбільше дефіцит проявляє себе саме в кінці року. У МВФ зараз чекають низки рішень, зокрема щодо КСУ. Уже є позитивні зсуви, адже МВФ був дещо засмучений тим, що поміняли голову НБУ. Але дуже позитивно було сприйнято, як відреагував президент на похабні рішення КСУ, там чітко побачили, що у президента є прозахідна позиція у цьому питанні, зараз принаймні діалог відновлюється", – зазначив він.

Заблоцький також заявив, що проросійські сили намагаються розхитувати Україну.

"В Україні є серйозна внутрішня боротьба. Деколи це відверто проросійські сили, деколи навіть відверто на замовлення звідти (з Росії – ред.). І президент казав, що рішення КСУ було ззовні. Я так розумію, це був зовнішній вплив. Нас чітко розхитують певні внутрішньо політичні сили з тим, щоб зривати співпрацю з міжнародними фінансовими організаціями. Якщо ви подивитесь на голосування, які є у Раді, певні політсили не голосують ніколи за ратифікацію певних міжнародних договорів із західними інституціями", – сказав "слуга народу".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: