fbpx
Сьогодні
18:50 23 Лис 2020

Степанов прояснив ситуацію щодо постачання вакцини від коронавірусу в Україну

Фото Reuters

Дата початку постачання до України вакцин від коронавірусу COVID-19 в рамках міжнародної ініціативи COVAX стане відома після 7 грудня.

Про це він розповів ефірі телеканалу "Україна 24" міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"В нас є глобальна ініціатива COVAX, на якій ми повинні отримати 8 млн доз вакцин. У нас підписання технічних документів до 7 грудня. Після 7 грудня зможемо одразу сказати, коли будуть перші поставки вакцин", – зауважив міністр.

Глава МОЗ додав, що Україна також веде перемовини з різними виробниками вакцин у різних країнах.

"Ми ведемо перемовини з різними компаніями, на різних стадіях підписання документів з усіма провідними компаніями, які виготовляють і розробляють вакцини. Хочу наголосити – у світі немає ще жодної вакцини, яка зареєстрована. Але з усіма компаніями – це Pfizer, Moderna, AstraZeneca, китайська компанія Sinopharm, компанія Johnson & Johnson – з усіма ми ведемо перемовини і знаходимось на різних стадіях підписання договорів", – сказав він.

За словами Степанова, як тільки договори будуть підписані, "коли в нас з'являться конкретні дати і конкретні обсяги постачання від різних компаній, ми миттєво всіх повідомимо".

"Наша стратегія – максимально диверсифікувати. Повинні вести перемовини з усіма компаніями, які в змозі будуть поставити вакцини на територію України", – додав міністр.

Нагадаємо, 18 листопада стало відомо, що фонд глобального доступу до вакцин COVID-19 (COVAX) підтвердив інформацію про виділення Україні вакцини від коронавірусу на безоплатній основі для 20% населення.

Раніше голова МОЗ Степанов запевнив, що в Україні є умови для зберігання COVID-вакцини за дуже низьких температур.

Наразі американська компанія Pfizer завершила випробування COVID-вакцини: вона ефективна на 95%.

Нагадаємо, 9 листопада компанії Pfizer і BioNTech оголосили, що їхній кандидат на вакцину проти COVID-19 показав 90-відсоткову ефективність у захисті від коронавірусу осіб, які не були раніше ним інфіковані. Встановлено, що захист досягається через 28 днів після початку вакцинації, що складається із схеми прийому двох доз.

Також в американській компанії Moderna заявили, що їх вакцина від коронавірусу ефективна на 95%. Це підтвердили клінічні випробування вакцини за участю 30 тис. добровольців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: