fbpx
Сьогодні
21:29 23 Лис 2020

Петиція до Зеленського з вимогою законопроєкту про колабораціонізм набрала 25 тисяч голосів

фото: Офіс президента

На сайті президента України набрала необхідну для розгляду кількість голосів петиція з вимогою розробити законопроєкт про колабораціонізм.

Ознайомитися з петицією можна за посиланням.

Автор вимагає подати до Верховної Ради законопроєкт, у якому визначити зміст термінів "колаборант" і "пособник окупантів", а також закріпити за РФ статус держави-агресора.

"Розробити (спільно з представниками громадськості) та користуючись правом законодавчої ініціативи подати на голосування Верховній Раді України проєкт закону України "Про колабораціонізм". У законі визначити та закріпити поняття "колаборант" та "пособник окупантів". Одночасно з цим законодавчо закріпити та визначити статус Російської Федерації як держави-окупанта та агресора", – йдеться у петиції.

Також автор петиції пропонує передбачити в такому законопроєкті заборону політичних партій та громадських організацій, які діють на користь держави-агресора

"Заборонити діяльність політичних об'єднань (партій) та громадських організацій, які матеріально, інформаційно та іншим чином підтримують державу-окупанта!", – вимагає автор петиції.

Після того, як петиція до президента України набрала 25 тис. голосів, глава держави має розглянути її та надати відповідь на цьому ж сайті у вільному доступі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: