fbpx
Сьогодні
09:05 23 Лис 2020

Лідери G20 пообіцяли зробити вакцину проти COVID-19 доступною для всіх

Лідери Великої двадцятки пообіцяли забезпечити справедливий розподіл вакцин від COVID-19 по всьому світу і зробити все необхідне для підтримки бідних країн, які намагаються відновитися після пандемії коронавірусу.

Про це йдеться в комюніке за підсумками саміту G20, який відбувся онлайн під головуванням Саудівської Аравії.

У підсумковій заяві також зазначається, що країни G20 мають намір і далі підтримувати«країни, що розвиваються і менш розвинені країни» в боротьбі з пандемією і її наслідками.

«Ми визнаємо роль масштабної вакцинації як суспільного блага… Ми не пошкодуємо зусиль, щоби забезпечити вільний та рівний доступ для всіх людей(до вакцин проти COVID-19 — ред)», — зазначили лідери країн.

Крім того, лідери підтримали дію мораторію на виплату заборгованостей найбіднішими країнами світу до кінця червня 2021 року.

«Ми виступаємо з єдиним переконанням в тому, що скоординовані глобальні дії, солідарність і багатостороннє співробітництво сьогодні особливо важливі», — йдеться в декларації.

Нагадаємо, 18 листопада стало відомо, що фонд глобального доступу до вакцин COVID-19 (COVAX) підтвердив інформацію про виділення Україні вакцини від коронавірусу на безоплатній основі для 20% населення.

Раніше голова МОЗ Степанов запевнив, що в Україні є умови для зберігання COVID-вакцини за дуже низьких температур.

Наразі американська компанія Pfizer завершила випробування COVID-вакцини: вона ефективна на 95%.

Нагадаємо, 9 листопада компанії Pfizer і BioNTech оголосили, що їхній кандидат на вакцину проти COVID-19 показав 90-відсоткову ефективність у захисті від коронавірусу осіб, які не були раніше ним інфіковані. Встановлено, що захист досягається через 28 днів після початку вакцинації, що складається із схеми прийому двох доз.

Також в американській компанії Moderna заявили, що їх вакцина від коронавірусу ефективна на 95%. Це підтвердили клінічні випробування вакцини за участю 30 тис. добровольців.

 

 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: