fbpx
Сьогодні
08:50 23 Лис 2020

Криклій до 2030 року хоче замінити весь міський громадський транспорт на електричний

English version here

Україна до 2030 року планує повністю замінити весь міський громадський транспорт на електричний, створивши для цього необхідну інфраструктуру. Це виконають у межах Національної транспортної стратегії.

Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій під час Global e-Mobility Forum, організованого Міністерством клімату та довкілля Польщі.

За його словами, Україна підтримує використання в містах екологічних видів транспорту, зокрема міського електричного та електромобілів.

«У цьому напрямі ми зараз активно співпрацюємо з міжнародними фінансовими організаціями й готуємося до реалізації другої фази спільного проєкту з ЄІБ «Міський громадський транспорт України II», який передбачає оновлення парків громадського транспорту в різних українських містах і заміну їх винятково на електротранспорт», — зазначив Криклій.

Крім цього відомство спільно з бізнесом і громадськістю розробило проєкт стратегії розвитку автомобільної промисловості в Україні, яка передбачає стимули для вітчизняного виробництва електрокарів, а також враховує популяризацію як приватного, так і громадського електричного транспорту.

Чим електротранспорт кращий?

Він — екологічно чистий, зменшує шкідливі викиди та зберігає навколишнє середовище. Це, безперечно, відповідає політиці України, яка ратифікувала Паризьку кліматичну угоду та зобов'язалася скорочувати викиди CO2.

Важливою перевагою розвитку екологічного виду транспорту для країни є його вплив на економіку. Збільшиться кількість електротранспорту — зросте й необхідність у розвиненій інфраструктурі та якісних сервісних послугах. У результаті цього з'являться нові робочі місця, пожвавиться бізнес і збільшаться надходження до бюджету.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: