fbpx
Сьогодні
11:21 22 Лис 2020

Яценюк дав поради новій владі Молдови

Фото УП

Колишній прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк закликав нову молдавську владу дотримуватися конституції, провести дострокові парламентські вибори та не підпускати російські ЗМІ.

Про це він сказав в етері телеканалу "Україна 24".

"Для вас важливо знайти шлях, як дотриматися вимог Конституції і одночасно вимог народу Молдови. Як тільки ви порушите Конституцію – це стане бомбою уповільненої дії. Я вас не повчаю, не подумайте, я намагаюся просто поділитися власним політичним досвідом", – сказав Яценюк.

На думку політика, Молдові необхідні дострокові парламентські вибори.

"Ще одна проблема. І президент, і прем'єр-міністр повинні діяти разом, ніяких розбіжностей між президентом і прем'єр-міністром. Я добре знаю, до чого призводить це трикляте перетягування владної ковдри в таких країнах, як Україна чи Молдова", – сказав Яценюк.

Також експрем'єр порадив не дозволяти Росії проникати в сферу ЗМІ та медіа.

"Третє питання – медіа. Ви перебуваєте в дуже токсичному медійному середовищі. Не забувайте, що мова йде не про реально незалежних журналістів. Росія робить все можливе, щоб знищити вашу підтримку в суспільстві. Не дозволяйте, щоб свобода слова перетворилася на свободу дезінформації та брехні. Це сталося в Україні. Уявіть, 50% українських новинних каналів контролюються Путіним. Вам необхідно утримати довіру суспільства", – сказав Яценюк.

Поміж тим нагадаємо, ЗМІ повідомляли, що ДБР розслідує "держпереворот" за заявою соратника Януковича, лідерів Майдану викликали на допит.

Так, у межах справи на допит до ДБР викликали колишнього секретаря РНБО Олександра Турчинова, колишнього спікера Верховної Ради Андрія Парубія, мера Києва Віталія Кличка, екснардепа Сергія Пашинського, колишнього прем'єр-міністра Арсенія Яценюка та екснардепку Тетяну Чороновол.

Яценюк заявив, що планує прийти на допит до ДБР.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: