fbpx
Сьогодні
17:07 22 Лис 2020

В Україні перевірять, як підприємства утилізують медичні відходи

Фото: facebook.com kyivcity.gov.ua

В Україні перевірять суб'єкти господарювання, які здійснюють транспортування та утилізацію медичних відходів. Перевірку проведе Державна екологічна інспекція.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

"Держекоінспекція проведе позапланову перевірку суб'єктів господарювання у сфері поводження з медичними відходами за дорученням прем'єр-міністра Дениса Шмигаля. Будемо контролювати відповідність реальної діяльності підприємств виданим дозвільним документам", – сказав глава Держекоінспекції Андрій Мальований.

Вказано, що протягом минулого року в Україні утворилось приблизно 100 тисяч тонн медвідходів, однак лише 50 тисяч забрали перевізники, а про кількість утилізованих відходів взагалі не відомо.

У Держекоінспекції пояснюють, що так відбувається, оскільки більшість підприємств мають документи лише на транспортування медичного сміття, але не мають потужностей (спеціальних печей), щоб знищити відходи.

"Результат – медвідходи опиняються у природному середовищі, загрожуючи людям та екосистемі", – сказав глава відомства.

В інспекції не виключають, що під час перевірки підприємств, діяльність яких пов'язана з управлінням медвідходами, може виявитись, що перевізники взагалі не займаються їх утилізацією.

"Забезпечення законності у сфері медвідходів вкрай важливе, адже в умовах пандемії таке сміття продукується шаленими темпами", – вказано у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: