fbpx
Сьогодні
Відео 18:07 22 Лис 2020

У Львові родичі померлого хлопця погодилися на донорство. Тодуров за 4 години дістався з Маріуполя заради трансплантації серця

Відомий кардіохірург і директор Інституту серця Міністерства охорони здоров'я України Борис Тодуров дістався з Маріуполя до Львова за менш ніж чотири години, щоб провести термінову трансплантацію серця від померлого донора.

Як повідомив Тодуров у Facebook, 20 листопада, о 16:00, він ще був у Маріуполі, а о 20:00 уже робив трансплантацію серця у Львові.

"У долі 36-річного реципієнта взяли участь десятки людей. Лікарі, медсестри, лаборанти, військові пілоти-вертолітники, цивільні пілоти, поліціянти, заступники міністрів і командири підрозділів", – зазначив він.

У Львові родичі померлого хлопця погодилися на донорство. Тодуров за 4 години дістався з Маріуполя заради трансплантації серця

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко розповів у Facebook, що спочатку військові льотчики на вертольоті перекинули Тодурова із закритого для цивільної авіації аеродрому Маріуполя в Запоріжжя.

У Львові родичі померлого хлопця погодилися на донорство. Тодуров за 4 години дістався з Маріуполя заради трансплантації серця

"Звідти на приватному літаку, який організував Вадим Новинський, Борис перелетів до Львова, де екіпаж патрульної поліції максимально швидко доставив хірурга до шпиталю, у якому готувалася операція з трансплантації серця", – написав він.

За словами заступника глави МВС, далі була безсонна ніч, під час якої бригада з кількох десятків київських і львівських хірургів провела складну операцію з пересадки серця, що завершилася успішно.

Серце від донора отримав 36-річний житель Костянтинівки, який внаслідок перенесеного у дитинстві грипу отримав ускладнення. Його серце стало в 4 рази більше анатомічно правильного розміру.

Одна нирка дісталася львів'янину 51 року. 10 років він прожив з хронічною хворобою нирок.

Друга нирка була пересаджена киянину. Йому в 2012 році вже робили одну пересадку, але орган не прижився.

Головний лікар львівської лікарні, де провели трансплантацію, Олег Самчук висловив глибоке співчуття рідним чоловіка, який помер від інсульту і подякував їм, адже життя трьох людей врятовано.

У Львові родичі померлого хлопця погодилися на донорство. Тодуров за 4 години дістався з Маріуполя заради трансплантації серця У Львові родичі померлого хлопця погодилися на донорство. Тодуров за 4 години дістався з Маріуполя заради трансплантації серця

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: