fbpx
Сьогодні
16:08 22 Лис 2020

Найдорожчий тур у світі: туристи зможуть відвідати затонулий Титанік

Фото: OceanGate Expeditions

У 2021 році компанія OceanGate Expeditions планує запустити туристичні екскурсії до затонулого корабля Титанік. Вартість для однієї людини складе $125 тис.

Про це пише Gizmodo.

OceanGate Expeditions — це науково-дослідницька компанія, що базується у Вашингтоні. З травня по вересень 2021 року фахівці компанії планують влаштовувати експедиції до Титаніку, щоб визначити, в якому стані зараз знаходиться корабель, вивчити всі уламки навколо Титаніка, скласти його 3D-модель, а також дослідити водний світ поруч і на самому кораблі, щоб дізнатися, хто там зараз живе

Президент компанії Стокдон Раш (працював в Boeing і NASA) займається розробкою і будівництвом підводного човна з вуглецевого волокна під назвою Titan, який може опускатися на глибину трохи більше 4 кілометрів.

Титанік

Фото: OceanGate Expeditions

Субмарина вміщує 5 осіб: пілот, вчений і три людини, яких компанія називає «фахівцями з місії» — кожен з них заплатить $125 тис. за восьмиденну пригоду.

Видання зазначає, що ця експедиція є найдорожчим туристичним туром в світі. Для порівняння, сходження на Еверест з досвідченим гідом і шерпами обійдеться в суму близько $45 тис.

Також уточнюється, що туристи повинні будуть допомагати вченим під час експедиції, але поки що невідомо, як саме.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: