fbpx
Сьогодні
20:45 22 Лис 2020

Місцеві вибори: екзит-поли назвали переможців у Рівному, Миколаєві та Черкасах

Фото: ОПОРА

Екзит-поли назвали переможців на виборах мера у Рівному, Миколаєві та Черкасах.

Рівне

Глава партії "Рівне разом" Віктор Шакирзян здобуває перемогу на виборах мера Рівного з показником 50,94%.

Його суперник від партії "Європейська солідарність" Олександр Третяк отримує 46,03%. Про це свідчать дані екзит-полу, озвученого в ефірі каналу "Прямий", пишуть "Рівненські новини".

Віктор Шакирзян

Фото: rivnenews.com.ua

Шакирзян керує ТОВ "Діон" – компанією, яка надає в оренду й експлуатацію нерухомість, пише ЧЕСНО.

У 2015 році балотувався до Рівненської обласної ради по 9 виборчому округу від партії "Конкретних справ", не був обраний.

З 2014 до серпня 2020 року керував ТОВ "Захід-трансбуд". Компанія займається здачею в оренду будівельної техніки, будівництвом будинків та доріг. У 2005 році заснував ТОВ "Буд-сектор", яке займається будівництвом житлових і нежитлових будівель.

Миколаїв

Чинний мер Миколаєва Олександр Сенкевич ("Пропозиція") перемагає на виборах міського голови з показником 61,6%.

Про це свідчать дані екзит-полу, оприлюднені в ефірі програми "Битва за город", пише НВ.

Його суперник від ОПЗЖ Владислав Чайка набрав 38,4%.

сенкевич миколаїв

Сенкевич очолив місто в 2015 році, перед тим був директором підприємства "Лєда". У жовтні 2017 депутати Миколаївської міської ради висловили меру недовіру та оцінили його роботу як незадовільну. Проте Центральний суд Миколаєва визнав рішення про відсторонення Сенкевича недійсним.

У серпні цього року в міськраді Миколаєва провели обшуки у справі щодо продовження строків угоди про оренду землі забудовнику "Альянс Інвест Миколаїв".

Владислав Чайка – син колишнього мера Миколаєва Володимира Чайки, який очолював місто 13 років. У першому турі виборів він набрав 29,3% голосів, його суперник Сенкевич – майже на 10% більше.

Черкаси

На виборах міського голови Черкас перемагає чинний мер Анатолій Бондаренко. Він набирає 54,25%.

Його суперник Віктор Євпак ("Голос") набирає 45,7% голосів. Про це свідчать дані екзит-полу соціологічної компанії Liberty Report на замовлення студії Савіка Шустера.

Мэр Черкасс Бондаренко,

Фото: Рубрика

Соціологічна компанія Liberty Report на замовлення студії Савіка Шустера провела власний екзит-пол другого туру виборів міського голови у Черкасах.

У день виборів було опитано 4083 мешканці Черкас. Понад 95 інтерв'юерів та контролерів працювали на 42 дільницях. Опитування проводилося шляхом анкетування (face to face) на виходах з виборчих дільниць. Очікувана гранична похибка – 1.45% з довірчою ймовірністю 95% та без урахування дизайн-ефекту.

Бондаренко тричі був депутатом міської ради Черкас, з березня 2010 очолював Черкаську обласну організацію "Батьківщини", але в мери зараз балотувався від "За майбутнє".

З початком епідемії коронавірусу в Україні Бондаренко та центральна влада мали запеклі суперечки через карантин: президент назвав мера бандитом, Богдаренко заявив про політичне переслідування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: