fbpx
Сьогодні
08:08 22 Лис 2020

Сукні для соцмереж. Українки у США відкрили продаж цифрового одягу

Українки Дарія Шаповалова і Наталія Моденова створили у США стартап Dress X і почали продавати цифровий одяг, до якого не можна доторкнутися, але можна вдягти для виходу у соцмережі.

Про це повідомляє «Голос Америки».

Dress X — це онлайн-бутик електронного одягу. За словами Шаповалової, на створення такого магазину її надихнув локдаун. Мовляв, після жорсткого карантину вона не бачила жодного сенсу працювати у сфері традиційного роздрібного продажу. Відтак вирішила створити магазин цифрового одягу.

Як це працює?

Для того, щоб одягнути сукню, потрібно зайти на сайт, завантажити своє фото, вибрати фасон і заплатити. Після цього треба зачекати до 3 днів, поки буде виготовлена сукня. Водночас стартаперки запевнюють, що такий одяг підійде для будь-якої фігури, бо він інклюзивний.

В асортименті є багато суконь від різних українських дизайнерів, які існують і в реальному житті. Водночас є і сукні, що існують тільки у цифровій версії.

Перша цифрова сукня у світі

У 2019 році художниця Джоанна Джасковскі, студія Dapper Labs і голландський стартап The Fabricant створили першу у світі цифрову сукню — вона називається Iridescence і була розроблена за допомогою блокчейну.

Її продали за 9500 доларів на аукціоні. Код сукні унікальний і його можна використати як криптовалюту. Модель адаптується під фігуру замовника — людина може вдягати сукню на своїх фотографіях і відео.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: