fbpx
Сьогодні
09:54 22 Лис 2020

Арестович пояснив, чому Росія вирішила окупувати Крим і почати війну на Донбасі

Речник української делегації у ТКГ Олексій Арестович вважає, що Росія розпочала військовий конфлікт унаслідок особистих амбіцій президента РФ Володимира Путіна, котрий бажає виступити збирачем "радянських" земель.

Про це він сказав у інтерв'ю ТСН.

"Путін — це людина, яка заявила дві речі. Перше — головною катастрофою ХХ століття і його власного життя став розпад СРСР. Друге — це президент величезної ядерної держави, яка має ресурс, щоб воювати навіть у Венесуелі за 17 тис. км від власного кордону. Що б робила людина, у якої є рана, яка болить, і купа можливостей вирішити питання? Почати закривати цю рану, тобто відновлювати СРСР", – каже Арестович.

За словами речника, Росія наразі розглядає два сценарії щодо України: частково або повністю завоювати чи перетворити у державу-сателітет.

Олексій Арестович наголошує, що розв'язання війни потрібно було Путіну також задля підняття власного рейтингу.

"Якщо стосовно Криму Україні не вдалося дати опір, то щодо Донбасу ЗСУ, добровольчі формування й інші силові структури перейшли в наступ і ми маємо те, що маємо. Частково відбили, не дали захопити. І зараз фронт стоїть вже скільки років. Питання в чому? Росіянам треба вибити дурість з голови, показати безперспективність такого шляху. Вони це вже розуміють, санкції їм дуже сильно б'ють", – переконує речник.

Арестович переконаний, що намагання заморозити конфлікт на Донбасі свідчить про те, що наразі Росія немає жодної певної стратегії.

Мені Кремль нагадує кальмара, якому добряче дали по щупальцях, і він їх одразу втягує, – Арестович.

Речник української делегації ТКГ також переконаний, що Кремль довірив демарш представникам ОРДЛО, а вони все провалили, а також повідомив, що російська сторона затягує обмін полоненими.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: