fbpx
Сьогодні
09:12 22 Лис 2020

Арестович: Кремль довірив демарш представникам ОРДЛО, а вони все провалили

Тиск із боку ОБСЄ, Німеччини та Франції на Росію пояснюється тим, що Москва поклала зрив домовленостей на представників ОРДЛО, а ті не справилися із завданням.

Таку думку висловив речник української делегації у Тристоронній контактній групі Олексій Арестович у інтерв'ю ТСН.

На запитання, чи було із боку РФ блокування роботи трьох підгруп ТКГ через постанову ВР про проведення в Україні місцевих виборів 25 жовтня шантажем Арестович відповів ствердно.

"Цей шантаж і демарш не вдався. У мене взагалі склалося враження, що Кремль спустив виконання цього на представників ОРДЛО по той бік лінії розмежування, а вони все провалили і зараз Кремль дуже незадоволений ними і тими, хто цим безпосередньо керував. Вони досягли прямо протилежного результату", – каже речник.

Також Арестович наголосив, що у Європі зараз повністю підтримують Україну, Меркель та Макрон схвалюють дії Зеленського, тоді як російською стороною вони незадоволені.

"Зараз вже три сторони, тобто Україна, Франція та Німеччина, наполягають на очній зустрічі спочатку політичних радників у Берліні, а потім — зустрічі на найвищому рівні. Росіяни ж мовчать. А питання, хто відповість за зрив парижських домовленостей, з кожним днем стає все актуальнішим. Бо це обличчя Росії й особисто Путіна", – підсумовує Олексій Арестович.

Нагадаємо, Арестович заявляв, що Росія не готова на поступки щодо Донбасу.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: