fbpx
Сьогодні
16:05 21 Лис 2020

Яценюк заявив, що планує прийти на допит до ДБР

Колишній прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк має намір прийти на допит до Державного бюро розслідувань, куди його викликали для надання свідчень у справі про нібито «держпереворот».

Про це в інтерв'ю Радіо НВ повідомив сам ексглава Кабміну. За словами Яценюка, його повістка на допит була датована 29 жовтня.

«Звичайно, я піду на допит до Державного бюро розслідувань. Зараз допит перенесено через пандемію. Ба більше, — я хочу піти на допит до ДБР. По-перше, мені є що сказати, — правду про те, що відбувалося на Майдані. Про те, як Янукович і його поплічники давали вказівку розстрілювати людей, які боряться за свободу», — сказав колишній прем'єр.

Крім цього, Яценюк повідомив про намір подати заяву щодо вчинення злочину «депутатами від пропутінської партії, яка носить назву Опозиційна платформа — За життя, або Платформа імені Путіна».

«Вважаю, що депутати українського парламенту виконують волю президента держави-агресора, а саме Володимира Путіна. Вважаю, що вони використовують своє становище і статус народного депутата України, щоби просувати інтереси Володимира Путіна на території української держави», — пояснив він, підкресливши, що «депутати від ОПЗЖ і персонально Віктор Медведчук», на його думку, порушили законодавство України.

За словами експрем'єра, Медведчук та інші депутати від Опозиційної платформи — За життя «намагаються зняти державне обвинувачення з колишнього президента Віктора Януковича», тим самим переклавши провину з президента-втікача на активістів Євромайдану.

«А це обвинувачення завідомо невинуватої особи», — зазначив Яценюк.

Раніше ЗМІ повідомляли, що ДБР розслідує "держпереворот" за заявою соратника Януковича, лідерів Майдану викликали на допит.

Так, у межах справи на допит до ДБР викликали колишнього секретаря РНБО Олександра Турчинова, колишнього спікера Верховної Ради Андрія Парубія, мера Києва Віталія Кличка, екснардепа Сергія Пашинського, колишнього прем'єр-міністра Арсенія Яценюка та екснардепку Тетяну Чороновол.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: