fbpx
Сьогодні
19:04 21 Лис 2020

У "Слузі народу" розповіли, хто піде під скорочення штату СБУ

Фото Reuters

Штат Служби безпеки України (СБУ) хочуть скоротити майже на 40%.

Про те, яких функцій не вистачає СБУ, розповіла народна депутатка від фракції "Слуга народу" Мар'яна Безугла, пише "Україна 24".

"На жаль, в останні роки СБУ втратила свої первинні функції, менше третини співробітників займаються контррозвідкою. Але якщо розібрати тих, хто вважає, що він займається контррозвідкою, то таких людей буде ще менше. Спецслужби як такої у нас зараз не існує. Де-факто це правоохоронний орган, поліція номер два, яка займається розслідуванням кримінальних злочинів, порушеннями у сфері економіки, сфері госпдіяльності й т.ін. Зараз питання контррозвідки найбільш недооцінене", — заявила вона.

Депутатка розповіла, кого саме збираються скорочувати.

"Якщо ми говоримо про скорочення, яке спроєктовано до першого читання, і питання граничної чисельності СБУ, то ми говоримо про скорочення саме штабних структур і департаментів, які не стосуються спецслужби як такої. Навіть якщо ви подивитесь на сайт СБУ, то понад 2/3 всього того, про що рапортується, не має відношення до контррозвідки. А контррозвідник може отримувати 9 тис. на місяць, як працювати з такою зарплатою?", — сказала вона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: