fbpx
Сьогодні
21:52 21 Лис 2020

У Раді прокоментували пропозицію зобов'язати водіїв міняти шини з літніх на зимові на законодавчому рівні

Водіїв можуть зобов'язати міняти шини з літніх на зимові на законодавчому рівні. З такою ініціативою виступила Нацполіція. Народний депутат Муса Магомедов вважає, що це нововведення стане корисним.

Про це він сказав в ефірі каналу "Україна 24".

"Це питання безпеки твоєї, питання безпеки інших учасників дорожнього руху. Можу, наприклад, сказати, що я не встиг купити зимову гуму, і тому у мене зараз машина стоїть на приколі, чекаю наступної п'ятниці, після цього її "перевзують", хоча снігу на вулиці немає", – сказав нардеп.

Магомедов підкреслив, що наявність снігу на вулицях або його відсутність не повинні впливати на рішення змінити шини на зимові.

"Але ж тут питання стосується не тільки того, є сніг, ожеледь, чи нема. Тут питання, пов'язані зі складом гуми, з тим, яким буде гальмівний шлях на літній гумі при температурі нижче 7 градусів. Потрібно переходити на зимову гуму і законодавчо це врегулювати", – вважає депутат.

Про ініціативу зобов'язати водіїв міняти гуму раніше написав заступник голови Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький на своїй сторінці в Facebook. За його словами, "введення на законодавчому рівні обов'язковості заміни літньої шини на зимову може суттєво поліпшити ситуацію на дорогах України в холодний період і зменшити кількість ДТП".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: