fbpx
Сьогодні
16:25 21 Лис 2020

У Британії розпочали переробляти кавові капсули

Nestlé, Nescafé Dolce Gusto і Jacobs Douwe Egberts об'єдналися, щоб створити першу національну схему переробки кавових капсул.

Про це повідомляє The Guardian.

Місцевим органам пропонують забезпечити збір кавових капсул для переробки. Споживачі матимуть змогу їх здати у 6500 пунктах прийому або просто під домом, якщо товар був придбаний онлайн.

Щороку в усьому світі використовується 20 мільярдів кавових капсул. З них – близько 14 мільярдів продає Nespresso. Капсули складаються із пластику, фольги та алюмінію. Для того, щоб вони розклалися у природі треба близько 500 років.

З початком пандемії рівень споживання кави зріс. Наприклад, у Великій Британії щодня випивають понад 95 мільйонів чашок кави. Відтак і зросла торгівля кавовими капсулами. До кінця 2020 року в Британії продаж капсул сягне 260 мільйонів фунтів стерлінгів. У 2018 році цей показник становив 210 мільйонів фунтів стерлінгів.

При цьому більше третини (35%) людей, які використовують кавові капсули, не знають, що їх можна переробляти. А дев'ять осіб з десяти повідомляють про бажання мати можливість переробляти використані капсули.

Відтак бренди-засновники схеми переробки кавових капсул закликають конкурентів підтримати їхню екоініціативу.

 

Рубрика:
Екологія

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: