fbpx
Сьогодні
16:29 21 Лис 2020

Міноборони планує до 2022 року ліквідувати 44 держпідприємства, ще 5 — передати на приватизацію

Міністерство оборони до 2022 року планує реорганізувати 42 державних підприємства, 44 – ліквідувати, а ще 5 – передати на приватизацію у Фонд державного майна України (ФДМУ).

Про це повідомила пресслужба Міноборони.

Згідно з повідомленням, це реорганізація, ліквідація та приватизація деяких держпідприємств передбачена стратегією реформування об'єктів державної власності зі сфери управління оборонного відомства.

У пресслужбі зазначили, що підприємства, які планується реорганізувати, важливі для оборонного відомства, оскільки спроможні економно, якісно та ефективно працювати на потреби Збройних Сил України. Так, у секторі задіяні тисячі висококваліфікованих спеціалістів.

"Завдання керівництва Міноборони вчасно завантажувати держпідприємства замовленнями в інтересах Збройних Сил та забезпечувати їх належне фінансування, аби йти в ногу з часом у питаннях технічного оснащення, підвищення кваліфікації працівників та програмних рішень. Ті ж держпідприємства, діяльність яких безпосередньо не пов'язана із майбутніми потребами сектору оборони, сплановані до передачі на приватизацію у Фонд держмайна", – пояснили у відомстві.

У пресслужбі додали, що 15 підприємств Міноборони знаходяться на тимчасово окупованій території у Криму.

Зазначається, що наразі Міноборони видало наказ, що регламентує аспекти реформування держпідприємств оборонного відомства. Також затверджено перспективний перелік суб'єктів державної власності, які задіяні у виконанні найважливіших функцій у рамках реформування сектору оборони.

Крім того, відомство офіційно формалізувало перспективну схему функціонального управління об'єктами держвласності, що належать до сфери управління Міноборони. Планується, що до 2022 року у сфері управління Міноборони залишиться 42 держпідприємства, з яких 40 – у функціональному управлінні Головного управління майна та ресурсів, а 2 – Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: