fbpx
Сьогодні
14:20 21 Лис 2020

Google розробив додаток, що дозволить людям із вадами зору самостійно бігати

Команда Google Research розробила додаток для смартфона, який дозволяє людям із порушенням чи повною втратою зору самостійно займатися бігом, без поводиря.

Про це йдеться у блозі Google.

Додаток завдяки нейромережі використовує комп'ютерний зір. Для роботи програми непотрібний доступ до Інтернету. Додаток зможе працювати, якщо на дорозі є яскрава лінія, тоді він намагатиметься не дозволити людині вийти за лінію за допомогою звукових підказок.

Перш за все телефон потрібно закріпити на поясі так, щоб камера дивилася вперед, та під'єднати навушники. Якщо людина відхилятиметься занадто вліво, попередження про це звучатиме в лівому навушнику, занадто вправо ㅡ у правому навушнику. Інтенсивність звуку залежить від того, наскільки сильно людина відхилилася.

Спочатку розробники намалювали жовту лінію на закритій біговій трасі та зібрали з неї безліч записів бігу, щоб навчити алгоритм розпізнавати відхилення. Після цього додаток випробував доброволець Томас, який повністю втратив зір.

Томас любить біг, у цьому йому допомагає пес-поводир. На закритій трасі чоловік разом із додатком вперше за багато років зміг самостійно пробігти вісім кіл.

Рубрика:
Технології

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: