fbpx
Сьогодні
23:51 21 Лис 2020

Другий тур виборів у Грузії: правляча партія заявила про перемогу у всіх округах

За підсумками голосування у другому турі парламентських виборів у Грузії, правляча партія "Грузинська мрія" заявила про перемогу її кандидатів у всіх 17 округах.

Про це повідомив виконавчий секретар правлячої партії "Грузинська мрія – демократична Грузія" Іраклій Кобахідзе, передає Deutsche welle.

В. о. прес-секретаря ЦВК Грузії Натімене Йоселіані проінформувала, що підсумкова явка в другому турі виявилася низькою і склала 26,29%. Офіційно Центральна виборча комісія Грузії повинна оприлюднити підсумки в ніч на 22 листопада.

Варто зазначити, що опозиція висловила протест проти результатів першого туру голосування, відкликавши своїх спостерігачів та членів виборчкомів. У другому турі опозиційні політсили участі не брали, і закликали своїх прихильників бойкотувати голосування.

Тим не менш, імена опозиційних кандидатів таки значилися у бюлетенях.

Нагадаємо, пперший тур виборів до однопалатного парламенту Грузії пройшов 31 жовтня за новими правилами. Поріг для проходження партій був знижений з 3 до 1 відсотка. За підрахунками ЦВК, правляча партія "Грузинська мрія" отримала 48% голосів, а вісім опозиційних партій, які подолали прохідний бар'єр до парламенту, – 52% голосів.

До парламенту Грузії обиралися 120 депутатів за партійними списками і 30 – за мажоритарними округами. 

В опозиції стверджують, що вибори були повністю сфальсифіковані на користь "Грузинської мрії" і за чесного підрахунку голосів виборців підсумки виборів були б протилежними.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: