fbpx
Сьогодні
20:05 21 Лис 2020

ДБР скасувало допити лідерів Євромайдану

Державно бюро розслідувань (ДБР) ще два тижні тому скасувало виклики на допит народного депутата Андрія Парубія, а також екссекретаря РНБО Олександра Турчинова, мера Києва Віталія Кличка, колишнього прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, ексдепутата Тетяни Чорновіл у зв'язку з «поширенням епідемії COVID- 19».

Про це повідомили в ДБР.

У відомстві запевнили, що фігурантів про це «завчасно попередили».

У Держбюро також пояснили, що справу за ст. 109 Кримінального кодексу (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) зареєстрував Офіс генпрокурора на виконання судового рішення. Досудове слідство доручили ДБР, так як ця стаття перебуває в його підслідності.

«Слідчі дії, а саме допити зазначених осіб як свідків, обумовлені необхідністю виконання статті 2 Кримінально-процесуального кодексу України щодо забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування всіх обставин кримінального провадження», – підкреслили в ДБР.

У відомстві підкреслили, що «інформація про політичні мотиви викликів учасників Революції Переваги на допити в ДБР не відповідає дійсності».

При цьому Яценюк заявив, що планує прийти на допит до ДБР.

Раніше ЗМІ повідомляли, що ДБР розслідує "держпереворот" за заявою соратника Януковича, лідерів Майдану викликали на допит.

Так, у межах справи на допит до ДБР викликали колишнього секретаря РНБО Олександра Турчинова, колишнього спікера Верховної Ради Андрія Парубія, мера Києва Віталія Кличка, екснардепа Сергія Пашинського, колишнього прем'єр-міністра Арсенія Яценюка та екснардепку Тетяну Чороновол.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: