fbpx
Сьогодні
21:27 21 Лис 2020

Активісти під Феофанією закатали "Зеленського" в асфальт: фото

Фото: hromadske

У день сьомої річниці подій на Майдані активісти приїхали до лікарні «Феофанія», де через зараження коронавірусом перебуває президент України Володимир Зеленський. Для «лікування» Зеленського перед лікарнею закатали асфальт та палили фаєри.

Про це пише Громадське.

Активісти провели акцію протесту під Феофанією, де зараз перебуває на лікуванні президент України Володимир Зеленський. Учасники акції вимагали від глави держави припинити кримінальні переслідування та звільнити з-під варти Андрія Антоненка, а також звільнити з посад винних у репресіях правоохоронців.

Крім того, пролунала вимога також відкликати «План дій» української делегації в ТКГ щодо Донбасу та заборонити відведення українських військ вздовж лінії розмежування.

Серед учасників автопробігу, який стартував з Європейської площі, — «Рух опору капітуляції», представники «Демократичної сокири», «Свободи», «Національного корпусу», звичайні громадяни, ветерани війни.

До лікарні у Феофанії приїхали близько 50 автомобілів, а загалом протестувальників було кілька сотень. Після мітингу, на якому були озвучені основні вимоги організаторів акції, протестувальники символічно закатали в асфальт плакат із символікою Володимира Зеленського, а також запалили фаєри.

Цьогоріч в Україні вшановують сьому річницю трагічних подій на Майдані в центрі Києва. 21 листопада 2013-го тодішній Кабмін вирішив припинити підготовку до Асоціації України з ЄС.

На знак протесту того ж вечора на Майдані Незалежності вперше зібрались активісти. Уже незабаром протести перетворилися на історичну подію — Революцію Гідності. За три місяці Євромайдан неодноразово намагалися розігнати силовики, активістів заарештовували, викрадали, катували, убивали.

Раніше стало відомо, що активісти рушили до Зеленського у Феофанію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: