fbpx
Сьогодні
19:13 20 Лис 2020

У Росії хочуть заблокувати YouTube та Facebook за цензуру щодо пропагандиських ЗМІ

Фото ukrinform.ua

Група російських депутатів внесла до Держдуми законопроєкт, який передбачає штрафи або блокування соцмереж і IT-ресурсів, що допускають цензуру щодо російських ЗМІ

Про це повідомляє сайт "Роскомнадзору".

У пояснювальній записці йдеться, що проєкт розроблено для захисту прав громадян Росії на доступ до інформації. Законопроєкт щодо протидії цензурі російських медіа на таких платформах, як Twitter, Facebook і YouTube, передбачає блокування, уповільнення трафіку та адміністративні штрафи в розмірі до 3 млн руб.

За даними відомства, в поточному році було виявлено 24 випадки цензури російських ЗМІ з боку іноземних інтернет-компаній. Цензури зазнали Russia Today (RT), "РИА Новости", Sputnik, "Царгород", "Крым 24".

Законопроєкт підтримали такі телеканали, як RT і "Царгород". Головний редактор RT Маргарита Симоньян висловила сподівання, що вітчизняні платформи зможуть створити гідну конкуренцію закордонним. Засновник "Царгороду" Костянтин Малофєєв зазначив, що "законопроєкт – перший крок на шляху встановлення нашого цифрового суверенітету у власній країні (тобто Росії, -ред.)".

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: