fbpx
Сьогодні
15:50 19 Лис 2020

ДБР: Пожежі на Луганщині не могли загасити, бо в ДСНС розікрали пальне для машин

Однією з головних причин масштабних пожеж на території Луганської області влітку та восени 2020 року було системне розкрадання палива під керівництвом ГУ ДСНС у Луганській області.

Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідування.

«Слідчі ТУ ДБР у місті Краматорську встановили, що однією головних причин масштабних пожеж на території Луганської області у вказаний період було системне розкрадання палива під керівництвом ГУ ДСНС у Луганській області. Майже у кожному структурному підрозділі вказаного управління за вказівки керівництва були придбані спеціальні технічні засоби – прилади для корекції одометрів автомобілів», – ідеться в повідомленні.

На думку слідчих, саме з використанням цих приладів систематично проводились маніпуляції з пробігом спецтехніки, за допомогою яких завищували реальний пробіг автомобілів, а паливо розкрадали.

Таким чином, в управлінні ДСНС не було сформований належний резерв паливно-мастильних матеріалів, спеціалізована техніка для гасіння пожеж під час виникнення масових пожеж на території області не змогла вчасно виїхати на місця пожежі, що не дало можливості оперативно локалізувати.

Під час обшуків вилучили ймовірні знаряддя злочину, а також документи та інші предмети, що мають доказове значення для кримінального провадження. Також провели допити службових осіб вказаного головного управління ДСНС.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється за фактом службової недбалості, що призвела до тяжких наслідків (ч. 2 ст. 367 КК України).

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Крім цього, слідство вивчає обставини організації та діяльності Штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, а також координації дій сил, залучених до гасіння пожеж.

Нагадаємо, лісові пожежі в Луганській області почалися 6 липня і були погашені 11 липня. Вони охопили площу в понад 100 гектарів і знищили частину сіл. Загинули 7 осіб.

Вдруге пожежі почалися 30 вересня і були ліквідовані 8 жовтня. Згоріло понад 20 тисяч гектарів. Загинули 11 осіб і 19 травмовано.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: