fbpx
Сьогодні
12:30 19 Лис 2020

Українська делегація в ТКГ ініціює позачергові засідання для розмінування КПВВ та обміну полоненими

Фото Getty Images

Українська делегація в ТКГ пропонує російським колегам в Тристоронній контактній групі з врегулювання на Донбасі пришвидшити роботу, зокрема в безпековому, політичному і гуманітарному напрямках, для розблокування КПВВ і обміну утримуваними особами.

Про це делегація України в ТКГ повідомила у Фейсбуці.

"Ми пропонуємо скликати позачергові засідання робочої підгрупи ТКГ з безпекових питань, робочої підгрупи ТКГ з політичних питань і робочої підгрупи ТКГ з гуманітарних питань і запевняємо у своїй готовності працювати в режимі 24/7 задля прискорення розгляду питань, що вже упродовж багатьох місяців перебувають на порядку денному відповідних робочих підгруп ТКГ, і задля прийняття Тристоронньою контактною групою відповідних рішень, зокрема питань розблокування роботи КПВВ та обміну особами, що взаємно утримуються", – йдеться у повідомленні.

Делегація України в ТКГ висловала сподівання, що російська сторона розуміє ступінь відповідальності за зрив міжнародних домовленостей на вищому рівні, досягнутих 9 грудня 2019 в Парижі.

Українська делегація також нагадала, що міністри закордонних справ Франції та ФРН, представники ОСБЄ закликали російську сторону відкрити зі свого боку КПВВ для руху транспорту та людей якомога швидше.

Українська сторона внесла свої пропозиції щодо порядку вирішення технічних питань і продовжує наполягати на початку гуманітарного розмінування.

Окрім того, глава Української делегації Леонід Кравчук також закликав повернути додому до Різдва та Нового року усіх взаємно утримуваних осіб, що стало б прикладом високої моралі та відповідальності учасників, ознакою їхнього прагнення домовитися і щодо решти позицій.

– Українська делегація для участі в ТКГ звертається до російської сторони в Тристоронній контактній групі з мирного…

Posted by Українська делегація для участі у Тристоронній контактній групі. on Wednesday, November 18, 2020

З 10 листопада 2020 року Україна відновила роботу усіх КПВВ на лінії розмежування, однак фактичний пропуск громадян здійснюється лише в КПВВ "Станиця Луганська" та "Новотроїцьке" через перешкоди з боку найманців РФ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: