fbpx
Сьогодні
10:28 19 Лис 2020

У Держгеокадастрі пояснили, чому зменшать штат співробітників

Кабінет міністрів вирішив ліквідувати як юридичні особи публічного права територіальні органи Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру, що призведе до скорочення її штату.

Відповідну постанову №1118 від 16 листопада оприлюднено на офіційному урядовому порталі, повідомляє прес-служба відомства.

Цією ж постановою передбачено, що нові територіальні органи Держгеокадастра будуть створені як структурні підрозділи апарату зазначеної Служби.

Як пояснив голова Держгеокадастра Роман Лещенко, це рішення пов'язане з передачею значної частини земель місцевим громадам.

"Це рішення, паралельно з передачею земель громадам, є кроком до перетворення Держгеокадастра в орган, який буде надавати громадянам якісні сервісні послуги і працювати над наповненням кадастру", – повідомив Лещенко.

Він зазначив, що за попередніми оцінками, виконувати свої функції Держгеокадастр зможе зі штатом менше 4 тис. співробітників, а не 10 тисяч, як зараз.

При цьому передача земель в розпорядження ОТГ знімає значну частину навантаження, яка є зараз через розпорядження землями сільськогосподарського призначення за межами населених пунктів.

Нову структуру Держгеокадастру найближчим часом буде опубліковано на офіційному сайті.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: