fbpx
Сьогодні
20:02 19 Лис 2020

Степанов розповів, які групи людей вакцинують першими від COVID-19

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов заявив, що в першу чергу будуть вакциновані від коронавірусу три групи людей. За його словами, це люди з супутніми захворюваннями, медики та літні люди.

Про це він повідомив в ефірі "Україна 24".

"Вакцинувати в першу чергу будемо групу ризику, як за ознакою по здоров'ю, яка має супутні захворювання, також група ризику за віком – це люди, які старше 65 років. А також група ризику за професійною ознакою – це працівники сфери охорони здоров'я", – повідомив Степанов.

При цьому він повідомив, що глобальний механізм COVAX виділить Україні вакцин на 20% населення.

"Коли ми говоримо про механізм COVAX, ми говоримо про постачання такої кількості доз для вакцинації 8 млн осіб. Тобто 20% населення України. Якщо ми говоримо про двократне ведення вакцини, то це буде відповідно 16 млн доз", – додав він.

Також міністр повідомив, що Україна веде перемовини про вакцини з цілою низкою іноземних компаній.

"Шлях COVAX — це один зі шляхів, наша політика — що ми говоримо з усіма можливими постачальниками вакцини в Україну. Крім COVAX, ми ведемо переговори та перебуваємо на стадії підписання документів з відповідними компаніями. Це американська Moderna, поточного тижня у мене була розмова з заступником міністра охорони здоров'я США, головною темою було саме сприяння забезпечення України вакциною шляхом закупівлі вакцини Moderna, а також Pfizer, Johnson & Johnson.

Також це англійська компанія спільно з Оксфордським університетом AstraZeneca. Президент Зеленський під час візиту до Великої Британії ставив це питання як найважливіше з прем'єром Британії. І також дві китайські компанії, з якими ми ведемо переговори. Ми розуміємо, що тільки за рахунок однієї компанії не зможемо забезпечити всіх громадян України", — сказав він.

Наразі американська компанія Pfizer завершила випробування COVID-вакцини: вона ефективна на 95%.

Нагадаємо, 9 листопада компанії Pfizer і BioNTech оголосили, що їхній кандидат на вакцину проти COVID-19 показав 90-відсоткову ефективність у захисті від коронавірусу осіб, які не були раніше ним інфіковані. Встановлено, що захист досягається через 28 днів після початку вакцинації, що складається із схеми прийому двох доз.

Також в американській компанії Moderna заявили, що їх вакцина від коронавірусу ефективна на 95%. Це підтвердили клінічні випробування вакцини за участю 30 тис. добровольців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: