fbpx
Сьогодні
14:24 19 Лис 2020

Нардеп сказав, що робоча група з реагування на рішення КСУ працюватиме закрито і оперативно

Фото: З сайту партії "Голос"

Робоча група з питань законодавчого забезпечення ефективної діяльності у сфері запобігання корупції та удосконалення законодавчого регулювання окремих аспектів роботи КСУ погодила максимальну закритість роботи для досягнення результату.

Про це журналістам розповів член робочої групи, нардеп від фракції "Голос" Ярослав Юрчишин за результатами першого засідання.

"Для максимального досягнення результату більшість робочої групи погодила максимальну закритість роботи. На засідання будуть запрошуватися лише експерти з відповідних питань – чи то діяльності Конституційного Суду, чи кримінального законодавства для поновлення чи прописання в новій редакції статті, скасованої рішенням КСУ, щодо брехні в деклараціях. Ну і, відповідно, діяльності Національного агентства з питань запобігання корупції у сфері перевірки декларацій, зокрема і декларацій суддів", – розповів Юрчишин.

Депутат зауважив, що члени робочої групи мають розуміння того, що рішення "має бути ухвалене в максимально стислі терміни, щоб уникнути ситуації, коли неухвалення рішення до кінця року призведе до того, що чиновники, політики, судді всіх категорій фактично отримають індульгенцію від покарання за брехню в деклараціях аж до 2022 року".

За словами Юрчишина, перше засідання робочої групи було присвячене організаційним питанням, наступне відбудеться 20 листопада о 9:00.

Політик додав, що члени робочої групи погодилися працювати максимально оперативно і в стислі терміни.

Нагадаємо, що у Верховній Раді створили робочу групу, яка до 1 грудня має розробити законопроекти з питань електронного декларування і діяльності Конституційного суду України. Також відомо, хто увійшов в цю групу.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: