fbpx
Сьогодні
11:47 19 Лис 2020

Ляшко розповів, що одна доза вакцини від коронавірусу для України коштуватиме $7

У Міністерстві охорони здоров'я заявили, що вартість однієї дози вакцини від коронавірусу для України становитиме $7.

Про це в ефірі Україна 24 розповів головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко.

«Одна доза вакцини через систему COVAX може коштувати для України $7. Повноцінне щеплення, дві дози — $14», — заявив він.

Раніше Ляшко сказав, що вакцину від Covid-19 на безкоштовній основі можуть отримати 20% населення України.

"Сьогодні стало відомо, що Україна як одна з країн, яка включена в роботу глобального механізму COVAX, має змогу отримати вакцини від коронавірусної хвороби у кількості доз, яка дорівнює 20% населення, безкоштовно. Це означає, що близько 4 млн громадян України зможуть вакцинуватись у першій половині 2021 року за рахунок фінансової підтримки з боку міжнародних партнерів та урядів інших країн", – зазначив Ляшко.

Він також зауважив, що до глобального механізму COVAX включено і потенційну вакцину від виробника Moderna (США), попередні результати дослідження якої вказали на 95% ефективності запобігання розвитку коронавірусної хвороби COVID-19.

"Ставимо пред собою завдання забезпечити імунізацію якомога більшої кількості населення перевіреними, якісними та безпечними вакцинами у 2021 році, як за рахунок глобальних ініціатив, так і за рахунок державного бюджету України", – підкреслив Ляшко.

Наразі американська компанія Pfizer завершила випробування COVID-вакцини: вона ефективна на 95%.

Нагадаємо, 9 листопада компанії Pfizer і BioNTech оголосили, що їхній кандидат на вакцину проти COVID-19 показав 90-відсоткову ефективність у захисті від коронавірусу осіб, які не були раніше ним інфіковані. Встановлено, що захист досягається через 28 днів після початку вакцинації, що складається із схеми прийому двох доз.

Також в американській компанії Moderna заявили, що їх вакцина від коронавірусу ефективна на 95%. Це підтвердили клінічні випробування вакцини за участю 30 тис. добровольців.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: