fbpx
Сьогодні
19:34 19 Лис 2020

Біля Ради відбулася акція з нагоди Міжнародного дня відмови від куріння: фото

Фото: ГО "Життя"

19 листопада біля Верховної Ради України відбувся брифінг з нагоди Міжнародного дня відмови від куріння.

Про це передає пресслужба ГО "Життя".

Під час події були продемонстровані макети електронних пристроїв для куріння, аби наочно показати маніпуляції, якими тютюнова індустрія залучає дітей та молодь до початку куріння.

Учасники події закликали Парламент заборонити рекламу та спонсорство цих товарів.

Наукові дані не дозволяють стверджувати, що вживання будь-якого виду тютюнових виробів може бути безпечнішим для здоров'я, у порівнянні з іншими.

Згідно зі звітом ВООЗ 2020 р., в рідинах в електронних сигаретах є токсичні речовини — метали (хром, нікель, свинець), карбоніли (формальдегід, ацетальдегід, акролеїн, гліоксаль), шкідливі ароматизатори (діацетил, циннамальдегід, бензальдегід). А в аерозолі тютюнових виробів для нагрівання (Iqos і Glo) містяться понад 50 канцерогенних речовин.

Біля Ради відбулася акція з нагоди Міжнародного дня відмови від куріння: фото

Фото: ГО "Життя"

"Вже сьогодні кожна 5-тий підліток в Україні є споживачем електронних сигарет. Так само як і звичайні сигарети, вони викликають нікотинову залежність та несуть загрозу здоров'ю. Громадськість вітає рішення Комітету з питань здоров'я нації медичної допомоги та медичного страхування про реєстрацію законопроєкту №4358, який допоможе зменшити поширеність куріння в Україні", – сказала виконавча директорка ГО "Життя" Лілія Олефір.

Минулого тижня Парламент зареєстрував комплексний антитютюновий законопроєкт №4358, який значно посилить захист здоров'я громадян від шкоди тютюну та його замінників. Він передбачає заборону реклами в Інтернеті та продаж цих товарів особам до 21 року.

Біля Ради відбулася акція з нагоди Міжнародного дня відмови від куріння: фото

Фото: ГО "Життя"

Також під обмеження потраплять ароматизовані тютюнові вироби і рекламна викладка сигарет у магазинах та кіосках.

Якщо депутати підтримають законопроєкт, то вже у 2022 році ми побачимо очевидний результат: діти, народжені в Україні за час роботи Верховної Ради 9-го скликання, не потраплять у пастку залежності від нікотину.

Більшість українців підтримують такі ініціативи: за результатами опитування КМІС, проведеного у 2020 році, 87% підтримують заборону продажу електронних сигарет неповнолітнім.

Зазначимо, Міжнародний день відмови від паління (No Smoking Day) відзначають щорічно у третій четвер листопада в більшості країн світу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: