fbpx
Сьогодні
22:28 19 Лис 2020

Арестович заявив, що Росія не готова на поступки щодо Донбасу

спікер української делегації в ТКГ Олексій Арестович

Російська сторона у Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації у Донецькій і Луганській областях України на переговорах про відкриття КПВВ комплексує, але готова йти на поступки.

Про це в коментарі УНН за підсумками сьогоднішнього позачергового засідання гуманітарної підгрупи заявив речник української делегації Олексій Арестович.

"Загальні риси полягають у тому, що вони комплексують перед тією роботою, яку ми зробили, і бояться, що бабусі їх розірвуть, коли пересічуть лінію розмежування і побачать, що у нас тут ЦНАП, у нас тут Ощадбанк, який їм гроші дає, а вони не зробили нічого, і їм потрібно звинуватити, я так розумію, українську сторону в тому, що ми затягували тощо. Вони роблять основну ставку на те, що ми нібито перешкоджаємо автобусному сполученню, ніяк не можемо домовитись", – сказав Арестович.

Він зазначив, що 10 листопада у підгрупі російська сторона повідомила про технічні зауваження. Українська сторона у відповідь надала свої пропозиції щодо того, як пропонує реалізувати ці технічні зауваження. І, сьогодні 19-е, у підгрупі по списку цих зауважень просунулись трохи вперед.

На питання про те, чи готові росіяни йти на поступки співрозмовник відповів: "Готові".

"Вони роблять як завжди, включають "дурачка" і в пресу дають гнівні повідомлення про те, яка погана українська сторона. Насправді, в підгрупах вони працюють, і доволі конструктивно – з криком, шумом, але ми просуваємось вперед, вирішуючи конкретні деталі. Сьогодні вирішили дві зі, скажімо, декількох", – зазначив він.

Водночас він нагадав, що збиратись у двох інших підгрупах позачергово російська сторона відмовилась.

"Вони кажуть, що нема чого показати в політичній і нема про що розмовляти у безпековій – тиснуть", – зазначив представник української делегації, додавши що, на його думку, до 24 листопада інших засідань підгруп не відбудеться.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: