fbpx
Сьогодні
19:25 18 Лис 2020

Форум Інклюзивності 2020: дивіться відеопроєкт ініціативи Доступно.UA "задача з зірочкою"

А ви розв'язували у школі задачі з зірочкою*? 

Люди з інвалідністю в Україні (часто самі того не усвідомлюючи) щодня вирішують аналогічні завдання і задачі. Адже через інфраструктурні бар'єри, дискримінацію та нерозуміння суспільства звичайні побутові справи перетворюються на виклики та потребують додаткових зусиль. 

"Задача з зірочкою" — це проєкт про шлях змінотворців, людей з інвалідністю, громадських активістів, які працюють у сфері доступності та інклюзії. Героями проєкту стали 14 людей з різних регіонів України: мами дітей з інвалідністю, ветеран російсько-української війни, правозахисники, соціальні підприємці, громадські та культурні діячі, спортсмени.

"Ми впевнені, що людей, які змінюють доступність та утверджують принципи інклюзивності у містах та селах України значно більше, а ще більше — людей з інвалідністю та активістів, для кого досвід наших героїв стане корисним та надихне на нові звершення", — зазначають організатори.

Кожна з історій циклу — це та сама задача з зірочкою зі шкільного підручника. Задача, рівень якої потребує нестандартного мислення, креативності та сили волі до реалізації змін. 

У відеороликах герої розповідають про успішні проєкти, які їм вдалось реалізувати у своєму регіоні, про складнощі, з якими вони стикнулись під час своєї діяльності та як їх вдалось подолати, про стан інфраструктурної доступності свого міста та те, як впливати на нього. 

Усі відеоісторії будуть опубліковані у соціальних мережах Доступно.UA на платформах Фейсбук, Ютуб та Інстаграм протягом листопада. Фіналом проєкту стане вебінар з обміну досвіду, який відбудеться 1 грудня о 12:00 на платформі zoom в рамках Форуму Інклюзивності 2020.

Проєкт громадської організації Доступно.UA "задача з зірочкою" реалізовується за підтримки Фонду соціального захисту людей з інвалідністю за рахунок коштів державного бюджету.

"Рубрика" — інформаційний партнер Форуму Інклюзивності 2020.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: